» 18 november 2017

12-jarige Thomas winnaar Maassluise Muziekweek

Redactie | 06-03-2017

Thomas Prechal, winnaar Maassluise Muziekweek 2017 (foto: Marja den Boer)
MAASSLUIS - De 12-jarige cellist Thomas Prechal is de winnaar van de Maassluise Muziekweek 2017. Burgemeester Edo Haan overhandigde hem zijn prijs tijdens het slotconcert zaterdag 4 maart.

Aan de 58e editie van het muziekconcours de Maassluise muziekweek deden 108 deelnemers mee, waarvan 8 uit Maassluis. De 12-jarige cellist Thomas Prechal won het muziekconcours. De jury schrijft over hem: "Cellospel met veel passie. Je speelt met een prachtige toon en heel muzikaal Je optreden is een belofte voor de toekomst. Ga zo door." Burgemeester Edo Haan overhandigde hem een cheque ter waarde van €1.500,-. Daarvoor mag hij een muzikale masterclass volgen.

Prijswinnaars
Ook waren er prijzen te winnen in vier leeftijdscategorien, voor het spelen van een Nederlandse compositie en voor ensembles. De 14-jarige violist Menno Verloop won de prijs voor het spelen van een Nederlandse compositie. Het duo Valen de Graaf en Veronika Dijkstra mochten voor hun spel op de piano de ensembleprijs mee naar huis nemen.
De  driekoppige jury, Wiesje Miedema, Dorien Leidelmeijer en Han Remmerswaal heeft het erg moeilijk gehad om tot een keuze te komen. De onderlinge verschillen waren soms zeer minimaal. 

Bezoekers
Tijdens de drie voorspeeldagen in de voorjaarsvakantie mocht de organisatie 439 bezoekers verwelkomen. Ook het slotconcert op zaterdagmiddag in de Groote Kerk werd goed bezocht. Hier traden de winnaars op en kregen zij uit handen van burgemeester Haan hun prijs.


« Terug