» 13 december 2017

De Vliet prolongeert kampioenschap

Redactie | 09-04-2016

BILJART - Vrijdag 8 april werd duidelijk dat de concurrentie in deze razend spannende seniorenbiljart competitie, er niet in is geslaagd  biljartclub De Vliet van haar troon te stoten. Zonder zelf tot een aansprekende uitslag tegen het dappere De Backerhof  in Poeldijk te komen,  bleek het resultaat toch voldoende om op een gemiddelde wedstrijdscore van 100,64% te komen. In de eindrangschikking, is  De Westwijk uit Vlaardingen als tweede geëindigd,  terwijl het brons voor Anker 83/5 uit De Lier was.  Als beloning voor een sterke eindfase,  werd plaatsgenoot De Vloot toch nog keurig  4e.  Degraderen is er in deze competitie niet bij.

In de afgelopen twaalf jaar, verdiende De Vliet  hiermee haar 5e titel en is daarmede verreweg de meest succesvolle ploeg in de Westland –Waterweg competitie gebleken.  Bij het samenstellen van de ranglijst bij het seniorenbiljart,  is altijd de optelsom van ieders persoonlijke resultaat bepalend. Het gemiddelde daarvan bepaalt het aantal punten dat in een wedstrijd bijeen gespeeld werd.

Naast de inbreng van de wedstrijdleiding en het bestuur, zij zorgden immers voor de stabiliteit van de club, bleken in het afgelopen seizoen vooral Peter v/d Hoek, Nees Lodder, Alle Visser en Gerrit Holleman de spelers te zijn die ruim  boven het hen toegekende moyenneaantal presteerden. De respectieve 2x 113,1%, 112,3% en 112,2%,  zorgden voor een gestaag aantal wedstrijdpunten.  Precies de helft van het aantal opgestelde spelers,  kwam tot een uitslag boven de 100%. Op basis van die prestaties, zal voor hen komend seizoen de lat weer wat hoger komen te liggen. Leuk voor biljarters, bij De Vliet in de leeftijd van 69  tot 93 jaar, om te bemerken dat ook op hogere leeftijd iemand zich nog kan verbeteren.

Tegelijkertijd, is de Rijnmondcompetitie ook in haar eindfase geraakt. In deze competitie, waarin De Vliet voor het eerst sinds vele jaren weer meespeelt, heeft het geen rol van betekenis  kunnen opeisen.  De seniorenbiljarters  van Europoort uit  Hoek van Holland,  lijken daar op een kampioenschap af te stevenen. 

Woensdag 13 april zal de ‘Best of Seven’ om het plaatselijk kampioenschap seniorenbiljart tussen De Vliet en De Vloot weer van start gaan. Wisselend in de accommodatie van deze clubs, steeds op de woensdagmiddagen gratis te bezoeken, en een prachtige kans voor kennismaking met de biljartsport voor ouderen.
« Terug