Rode Kruis Nieuwe Waterweg Noord


Het Rode Kruis wil bijdragen aan een vreedzame, tolerante en humane wereld. Het Rode Kruis biedt sociale hulp aan mensen in de samenleving die kwetsbaar zijn, zodat wij hen met die hulp hun dagelijks welzijn kunnen ondersteunen. Indien nodig verzorgen we ook noodhulp bij rampen en calamiteiten in de regio. In de Rode Kruis regio Nieuwe Waterweg Noord zetten ruim 250 vrijwilligers zich enthousiast in om al deze taken uit te voeren.

Sociaal vervoer
Het sociaal vervoer verzorgt aangepast vervoer voor rolstoelgebruikers en mensen die niet meer zelfstandig kunnen reizen. De Rode Kruis-vrijwilligers halen u van huis op en brengen u naar de plaats van bestemming en terug.

1e Hulp (EHBO) cursussen
Het Rode Kruis biedt 1e Hulp cursussen aan, voor volwassenen maar ook voor de jeugd (vanaf 10 jaar). Het Rode Kruis verzorgt eerste hulp bij diverse evenementen, van kleine sportwedstrijden tot grootschalige (stads)evenementen

Huisbezoeken
Op aanvraag vindt huisbezoek plaats voor mensen die daar behoefte aan hebben. Een Rode Kruis vrijwilliger komt bij u thuis voor een gezellig praatje of om samen iets te ondernemen.

Opvang en Verzorging
Rode Kruis vrijwilligers vervullen verschillende diensten binnen een opvangcentrum voor evacués. Zij kunnen de evacués ondersteunen, verzorgen en helpen bij de registratie.

Bijzondere vakanties
Een week er tussenuit voor mensen die extra verzorging nodig hebben, in één van de aangepaste vakantiehotels of op het vakantieschip de J. Henry Dunant.

Rampenhulpverlening
De Sigma vrijwilligers assisteren de ambulance diensten in geval van rampen en/of calamiteiten. Zij verzorgen de slachtoffers en helpen met transport van de gewonden.

Contactochtend of –middag
Een sociaal en gezellig samenzijn voor mensen die behoefte hebben aan een luisterend oor of creatief bezig willen zijn.

Tracing
Tijdens een ramp of een oorlog verliezen mensen en familieleden elkaar uit het oog. Rode Kruis vrijwilligers helpen bij het opsporen van de familieleden, dichtbij en wereldwijd.

Telefooncirkel
Deelnemers van de telefooncirkel bellen elkaar dagelijks voor de veiligheid of gewoon voor het contact. Indien nodig wordt er hulp van buitenaf ingeschakeld.

Projectgroep
Een enthousiaste groep vrijwilligers, die projecten en activiteiten voor het Rode Kruis en anderen organiseren, tevens helpen bij de uitvoering hiervan.

Begeleid zwemmen
Vrijwilligers helpen iedere dinsdagavond bij het begeleid zwemmen voor mensen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking in zwembad de Kulk te Vlaardingen. Vervoer kan geregeld worden door het Rode Kruis.

Inzameling hulpgoederen
Regelmatig rijdt er vanuit onze regio een vrachtauto met ingezamelde goederen naar de zuster Rode Kruisafdeling in Kezdivásárhely (Roemenië).

Mobieltjescursus
Een kortdurende cursus voor mensen die wat meer vaardigheid willen krijgen in het gebruik van hun mobiele telefoon.

Maatschappelijke Stage
Scholieren kunnen kennis maken met allerlei taken van het Rode Kruis. Zo kunnen zij bijvoorbeeld een 1e Hulp cursus volgen, meegaan met het sociaal vervoer, met het begeleid zwemmen of meehelpen met een mobieltjescursus.

Gerelateerde berichten


Contactgegevens
Locatie