'Samen kunnen we Maassluis veilig houden'

15-10-2019 112 Redactie

Buurtpreventie en politie zien toe hoe burgemeester Haan met milieuvriendelijke krijtverf een 'tag' op de grond aanbrengt. (Fotograaf Peter Farla)

MAASSLUIS - Burgemeester Edo Haan gaf maandagavond het startsein voor het Donkere Dagen Offensief. Buurtpreventie, Handhaving en Toezicht en politie werken tijdens de donkere herfst- en wintermaanden nog intensiever samen, met elkaar en met Maassluizers, om criminaliteit een halt toe te roepen.

Bij station Maassluis Centrum spoot burgemeester Haan met milieuvriendelijke krijtverf de tekst: 'Iets verdachts gezien? Bel de politie' op de straat. Deze 'tags' zullen de komende maanden op verschillende plaatsen in de stad verschijnen. Zo wordt Maassluizers gevraagd extra alert te zijn op verdachte situaties tijdens de donkere dagen. Haan: "Door gebruik te maken van de ogen en oren van alle inwoners kunnen we echt een vuist maken tegen woninginbraken, overvallen en straatroven. Samen kunnen we Maassluis veilig houden."

Meld verdachte zaken
De kans dat woninginbrekers, overvallers en straatrovers worden opgepakt, neemt toe als bewoners verdachte zaken melden. 80% van de woninginbraken wordt opgelost door de oplettendheid van burgers. Inwoners kennen hun buurt immers het beste. Zij weten wie hun buren zijn en in welke auto's zij rijden.

Bel de politie
Maassluizers worden tijdens het Donkere Dagen Offensief gevraagd extra alert te zijn en de politie te bellen als zij in de buurt situaties zien die ze niet vertrouwen. Bijvoorbeeld als zij verdachte personen of vreemde auto's opmerken. Geef dan een signalement of kenteken door. Dit helpt de politie enorm! Bij spoed of heterdaad kan dat via 112 en anders via 0900-8844.

Tips
Gemeente en politie vragen tijdens de donkere dagen regelmatig aandacht voor de veiligheid in Maassluis. Onder meer door het geven van preventietips worden bewoners extra alert gemaakt op afwijkende en verdachte zaken in hun wijk.Gerelateerd