15-jarige Maassluizer aangehouden voor bezit illegaal vuurwerk

21-12-2021 112 Redactie

POELDIJK/MAASSLUIS - Aan de Margrietlaan in Poeldijk is zondag 19 december een deelscooter vernield met vuurwerk. Een van de jongeren die hiervoor staande werden gehouden, had illegaal vuurwerk bij zich. In zijn woning in Maassluis is later nog meer vuurwerk aangetroffen.

De vernieling van de scooter op een sportveldje aan de Margrietlaan werd zondag omstreeks 14.30 uur gemeld. Bij aankomst zagen agenten jongeren wegfietsen. Zij zijn even later aan de Jan Barendselaan staande gehouden. Een 15-jarige jongen uit Poeldijk is naar Halt doorgestuurd vanwege de vernieling van de scooter. Ook een 15-jarige jongen uit Maassluis is aangehouden. Hij had illegaal vuurwerk bij zich. Later werd in zijn woning nog vijf kilo vuurwerk aangetroffen. De recherche onderzoekt de zaak.

Melden vuurwerk

De politie reageert snel op meldingen van burgers over transport, handel, opslag en gebruik van illegaal vuurwerk en op meldingen over misbruik van legaal vuurwerk. Heeft u het idee dat er bij u in de omgeving vuurwerk opgeslagen ligt, op een niet toegestane manier wordt verhandeld of vervoerd gaat worden? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen kan via 0800-7000.Gerelateerd