18-jarige Maassluizer aangehouden voor mishandeling

13-10-2018 112 Redactie

MAASSLUIS/BREDA – Een 18-jarige jongen uit Maassluis is vrijdagavond aangehouden in Breda omdat hij met een groep van zes tot tien andere jongens een man een hond zou hebben geschopt en geslagen. Een getuige die te hulp wilde schieten, werd geslagen en raakte bewusteloos.

De groep van zes tot tien jongeren bevond zich vrijdagavond in het Valkenbergpark in Breda. De jongens scholden een man die met zijn hond liep uit en belaagden de wandelaar vervolgens. Er reageerden diverse omstanders om de geweldpleging te doen stoppen. Hierdoor werd een van de personen die de groep wilde tegen houden met kracht geslagen. Het slachtoffer (50 jaar uit Breda) viel bewusteloos op de grond.

De verdachten renden weg. Burgers renden nog achter de jongens aan. Een van de verdachten is door een politieagent in vrije tijd aangehouden. De vluchtende jongens werden gevolgd door de camerabeelden die in de stad hangen. Daardoor konden agenten nog twee andere jongens gelijk arresteren en insluiten. Naast de 18-jarige Maassluizer, zijn een 17-jarige Rotterdammer en een 20-jarige jongen uit Breda aangehouden. Het slachtoffer is door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis.Gerelateerd