250 tips in 'cold-case' misbruik

05-01-2022 112 Redactie

REGIO - De politie heeft 250 tips binnen in de 'cold case' uit 2010, waarin meisjes uit Vlaardingen en Schiedam in de kelderboxen van hun flats werden misbruikt. Een derde meisje kon aan de man ontsnappen.

De politie deed de afgelopen weken, met onder meer een nieuwe driedimensionale weergave van de verdachte en een striptekening, een nieuwe poging de identiteit van de zedendelinquent te achterhalen. Daarbij werd vooral op het grote publiek ingezet, die de dader mogelijk door een beter compositiebeeld zou herkennen.

Politiewoordvoerster Lillian van Duijvenbode stelde gisteren in de uitzending van Opsporing Verzocht dat de recherche erg dankbaar is voor de vele tips. ,,Ons cold-caseteam is die nu allemaal zorgvuldig aan het uitzoeken. Ze zitten daar nog middenin. Dus of er al een gouden tip bij zit kunnen we nu nog niet zeggen.'' Het is volgens haar 'fijn' dat de rechercheurs zo veel hebben om uit te zoeken. ,,Het betekent wel dat ze niet automatisch contact kunnen opnemen met elke tipgever'', aldus Van Duijvenbode. Nieuwe tips blijven volgens haar welkom.Gerelateerd