Categorieën

Service

Auto Fransen puilt uit van het geld

Auto Fransen puilt uit van het geld
112

Auto Fransen puilt uit van het geld

  • Redactie
  • 13-05-2019
  • 112
Auto Fransen puilt uit van het geld
REGIO - Het geld puilde de auto uit die de politie vrijdagavond bij Schiedam wilde aanhouden. Het was daarom volgens de politie 'niet zonder reden' dat de bestuurder van het voertuig het stopteken negeerde. Dat stopteken werd gegeven aan de Reeweg in Rotterdam. Agenten hielden daar een snelheidscontrole, waarbij de lasergun bij een auto 163 km/u meette, waar slechts 100 kilometer is toegestaan. De poltie zette de achtervolging in, via de A15 naar de A4, door de Beneluxtunnel. ,,Bij Vlaardingen/Schiedam kreeg het voertuig een stopteken te zien, maar sloeg dit volledig in de wind en gaf gas bij richting de Ketheltunnel'', aldus het politieverslag.

Inmiddels trapte de Golf het gaspedaal in tot zelfs 210 km/uur. Zonder te remmen nam de auto volgens de politie de afslag naar de Kruithuisweg in Delft. Onderaan crashte de auto. De twee inzittenden wilden vluchten. De agenten bleken sneller en konden de twee tegenhouden. ,,Ze raakten wonder boven wonder niet gewond.''

Een kijkje in de auto maakte direct duidelijk waarom de mannen wilden vluchten. ,,De vloer lag vol met briefgeld. Ook het dashboardkastje en de achterbank waren bezaaid met briefjes.'' De mannen hadden zelf ook nog geld op zak: € 4.150,- en € 2.120,-. In totaal bleken de twee, afkomstig uit Straatsburg in Frankrijk, 34.000 euro in de auto te hebben. De mannen, van 28 en 41 jaar, zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau. De auto is in beslag genomen.