Brandweer rukt 20 keer uit in oudejaarsnacht

01-01-2019 112 Redactie

MAASSLUIS – De brandweer is in oudejaarsnacht twintig keer uitgerukt voor met name vreugdevuren en containerbranden. Een jaar eerder rukte de brandweer daar nog twaalf keer voor uit. Dat blijkt uit het nieuwjaarsoverzicht van burgemeester Edo Haan aan de gemeenteraad van Maassluis.

Oudejaarnacht is niet zonder incidenten verlopen in Maassluis. Zo heeft de brandweer een vreugdevuur uitgemaakt in de Kievitstraat in Maassluis. Daar was ook sprake van belemmering van de hulpverleners. Ook in de Lijsterlaan was volgens het nieuwjaarsoverzicht ‘gedoe om een vuurton’.

Bij de Koningshoek in Maassluis is een boedelbak in de brand gestoken. In het Van Beethovenpark is tevergeefs geprobeerd de mobiele camera met vuurwerk op te blazen. Daarnaast zijn van een aanbouw zijnde woning in het Vrijheidspark de ramen met stenen beschadigd.

Brandweer

De brandweer is in totaal twintig keer uitgerukt voor met name vreugdevuren en containerbrandjes. Een jaar eerder was dit nog twaalf keer. De hoogwerker en een tweede bluseenheid van Maassluis zijn ingezet in Vlaardingen voor onder meer een grote brand aan de Insulindesingel.

De burgemeester meldt verder dat er geen meldingen bekend zijn van agressie tegen hulpverleners: ,,Ik dank alle hulpverleners voor hun inzet in de oudejaarsnacht.’’Gerelateerd