Burgemeester huldigt Maassluise jonge Cyber 'agenten'

31-03-2022 112 Redactie

Cyber 'agenten' gehuldigd door de burgemeester. (Foto: Gemeente Maassluis/Roel Dijkstra)

MAASSLUIS - Kinderen zijn steeds vaker online. Ze spelen games, appen en brengen veel tijd op social media door. Een mooi tijdsbedrijf, al kent dit online leven ook een keerzijde. Omdat kinderen zich niet bewust zijn van de gevaren die ze online lopen zijn ze een kwetsbare groep en makkelijke prooi voor hackers en andere online criminelen. ,,Als gemeente hechten we veel waarde aan de online veiligheid van kinderen. Daarom roepen we als gemeente kinderen tussen de 8 en de 12 jaar oud op om HackShield te spelen en Junior Cyber Agent van de gemeente te worden."

HackShield is een Cybersecuritygame die kinderen tussen de 8 en de 12 jaar weerbaar maakt tegen cybercriminaliteit. Kinderen worden Cyber Agents die niet alleen zichzelf, maar ook hun omgeving (ouders, opa's, oma's, broertjes, zusjes, vriendjes, vriendinnetjes en andere familieleden en bekenden) beschermen tegen online criminaliteit. 

De gemeente Maassluis heeft zich bij HackShield aangesloten om cybercriminaliteit aan te pakken en de jeugd digitaal vaardig te maken. Daarom loopt de komende maanden een campagne waarin we de kinderen uit de gemeente oproepen om HackShield te spelen en zich te ontpoppen tot Junior Cyber Agents. 

De drie Cyber Agents met de meeste punten worden door de burgemeester gistermiddag gehuldigd in de Burgerzaal van het Stadhuis. De prijzen bestaan uit een tasje met allerlei leuke dingen van Hackshield en gemeente Maassluis, zoals 3 Shields (emaille pins), maar ook petten, stickers en T-shirts en politie spullen.Gerelateerd