Dader gebruikt mes bij poging tot beroving in Maassluis

19-05-2020 112 Redactie

MAASSLUIS – De politie zoekt nog steeds getuigen van een poging tot beroving aan de Weverskade, ter hoogte van het Sparrendal in Maassluis, op vrijdagavond 15 mei. Het slachtoffer liep op het fietspad aan de Weverskade toen zij door een man werd bedreigd met een mes. De man eiste de tas van het slachtoffer.

De man stond bij de bankjes ter hoogte van de flats aan het Sparrendal te Maassluis. In zijn buurt stond een fiets schuin op het fietspad. Het slachtoffer gaf haar tas niet af waarop de man weg liep in de richting van de Rozenlaan. Agenten hebben een onderzoek ingesteld in de omgeving maar niemand meer aangetroffen.

Signalement

De dader zou een man zijn met een donkere huidskleur, leeftijd ongeveer 20 jaar oud, lengte ongeveer 1.70 meter, tenger postuur. De man had een tatoeage onder zijn rechteroog in de vorm van een tak. Hij droeg een zwarte sweater met een capuchon die hij over zijn hoofd droeg.
De man sprak goed Nederlands.

Informatie?

Het slachtoffer is op haar route een aantal personen tegengekomen die mogelijk de man en het slachtoffer gezien zouden kunnen hebben. Kort voordat het slachtoffer bij de man in de buurt kwam is een man en een vrouw haar tegemoet gelopen richting Wilgenrijk. De vrouw zei gedag tegen het slachtoffer. Ook kwam het slachtoffer twee jonge jongens tegen die haar tegemoet reden op hun fietsen. Bovendien werd het slachtoffer ingehaald door een andere man op de fiets, die richting het Sparrendal fietste.

Bent u de persoon die het slachtoffer of de man op vrijdag 15 mei omstreeks 23:00 uur in de omgeving van de Weverskade te Maassluis heeft gezien? Heeft u iets gezien of heeft u informatie die kan helpen in het onderzoek en heeft u nog niet gesproken met de politie? Neemt u dan contact op via 0900-8844 of Anoniem op 0800-7000Gerelateerd