Categorieën

Service

Drevenbuurt kan starten met Buurtpreventie

Drevenbuurt kan starten met Buurtpreventie
112

Drevenbuurt kan starten met Buurtpreventie

  • Maurice Verschuur
  • 26-02-2015
  • 112
Drevenbuurt kan starten met Buurtpreventie

MAASSLUIS - De Drevenbuurt in Maassluis heeft na een informatiebijeenkomst van vorige week voldoende deelnemers om binnenkort te starten met een eigen buurtpreventieteam. Dit laat de gemeente desgevraagd weten. Het nieuwe team bestaat uit 18 bewoners. De gemeente stelt een minimum van 10 tot 12 personen om te starten met Buurtpreventie in een nieuwe wijk.

Inbraakgolf

Tot voor kort bleef het aantal aanmeldingen in de Drevenbuurt hangen op 7. Maassluis-West kampt sinds januari echter met een inbraakgolf. Naast de inzet van meer politie heeft de gemeente daarom het doel om vaart te zetten achter het opzetten van buurtpreventie in die wijk. Tot die tijd surveilleert de buurtpreventie van de Molenwijk ook in de Drevenbuurt.

Aantal inbraken neemt weer af

Kijkend naar de cijfers van de Politie lijkt het erop dat het aantal woninginbraken en pogingen daartoe deze maand weer aan het afnemen is. In januari werden nog 16 woninginbraken en 9 pogingen daartoe gepleegd. Met nog twee dagen in februari te gaan zijn deze maand 8 woninginbraken en 7 pogingen daartoe gepleegd.