Dronken man opgepakt voor diefstal

10-07-2020 112 Redactie

Foto: Politiebureau Westland

REGIO/MAASDIJK – Een man is vrijdagochtend door de politie aangehouden voor openbare dronkenschap en diefstal. De verdachte is voor verhoor door de recherche meegenomen naar het politiebureau.

,,Vanmorgen kregen wij een melding van een onwel persoon, die in het gras lag onder de Maasdijk,” schrijft de politie. ,,De man, inmiddels door ons wakker gemaakt, bleek een oude bekende van ons.”

De man kreeg een bon voor openbare dronkenschap en werd weggestuurd. Later kreeg de politie een melding van diefstal bij een supermarkt in Maasdijk. Daar waren twee kratten bier gestolen. ,,Het signalement kwam overeen met de man die wij eerder deze ochtend hadden wakker gemaakt. Helaas bleek de man op dat moment onvindbaar.”

Aanhouding buiten heterdaad

Omdat de politie het vermoeden had de man binnenkort weer aan te treffen, hebben zij contact gezocht met de Officier van Justitie voor een ‘aanhouding buiten heterdaad’. ,,Na het telefoontje met de officier, kreeg de noodhulp een melding dat aan de Maasdijk een man in het gras lag te slapen. Deze man zou onder invloed zijn van alcohol en hij zou twee kratten bier bij zich dragen.”

Op locatie bleek het om dezelfde man als in de ochtend te gaan. ,,Dit keer met een bevel van de officier, werd de verdachten ingesloten aan het bureau. Door de recherche zal hij gehoord worden voor de diefstal. Daarna zal de Officier van Justitie de strafmaat beslissen.”

 Gerelateerd