Duur broodje hamburger voor man uit Maassluis

11-12-2019 112 Redactie

Foto: Facebook Politie Rotterdam-Oost, Basisteam IJsselland

MAASSLUIS/ROTTERDAM – Een 22-jarige man uit Maassluis is dinsdagavond na een autoachtervolging aangehouden door de politie. De bestuurder trok de aandacht van agenten in de omgeving van de Berlagestraat in Rotterdam en negeerde een stopteken waarna een achtervolging ontstond, meldt Politie Rotterdam-Oost. De man bleek onderweg naar een fastfoodketen.

Agenten wilde een algemene controle uitvoeren omdat de bestuurder uit Maassluis een onlogische route leek te rijden. De bestuurder dacht daar anders over en ging er vandoor. ,,Na een korte achtervolging dacht de bestuurder dat hij lopend meer kans zou hebben de agenten van zich af te schudden,’’ meldt de politie. ,,Maar deze gedachte kwam al snel bedrogen uit. In een wanhoopsdaad gooide hij de sleutel van de auto waarin hij reed ook nog eens weg. De 22-jarige man uit Maassluis werd gepakt en bleek, naast dat hij reed zonder rijbewijs, een zogenaamde OM-veelpleger te zijn.”

De Maassluizer kan rekenen op boetes van in totaal ‘honderden euro’s’ voor de overtredingen die hij heeft begaan tijdens de achtervolging. ,,De bestuurder verklaarde dat hij honger had gekregen en daarom met de auto onderweg was naar een bekende fastfoodketen. Hij werd aangehouden en ging zowel zonder hamburgers of autosleutels mee naar het bureau in Capelle.”Gerelateerd