Gemeente pakt vastgoedcriminaliteit aan

23-10-2020 112 Redactie

MAASSLUIS – De gemeente Maassluis zet dit najaar, samen met onder meer de politie en de Belastingdienst, in op het tegengaan van vastgoedcriminaliteit. Dat moet voorkomen dat criminelen onderdak krijgen voor hun activiteiten.

,,Naast het aanpakken van criminele netwerken, wordt ook informatie gegeven aan onder meer pandeigenaren en verhuurmakelaars,” meldt de gemeente. ,,De informatiecampagne bestaat uit webinars, bewustwordingsgesprekken en een campagne van Meld Misdaad Anoniem om verdachte omstandigheden te herkennen en hier naar te handelen.”

Huur

Volgens de gemeente ziet de politie en gemeenten in de regio Rotterdam regelmatig dat criminelen huurwoningen gebruiken voor het opslaan en verbergen van wapens, drugs en grote sommen geld. ,,Verhuurmakelaars spelen hier vaak een sleutelrol in. Door de huur contant te ontvangen, geen screening uit te voeren en de huurder niet in te laten schrijven op het adres, houden zij criminelen uit de zicht van de overheid. Dit heeft negatieve gevolgen voor de veiligheid en leefbaarheid van de omgeving. Maar ook voor de verhuurder: het pand wordt in verband gebracht met drugscriminaliteit, witwassen of illegale huisvesting én er volgen hoge kosten voor bijvoorbeeld de ontmanteling van een drugslab.”

Vermoeden

Heeft u een vermoeden van (vastgoed)criminaliteit? Meld het bij de politie: 0900-8844. Dat kan ook anoniem, bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.Gerelateerd