Grote brand bij Esso raffinaderij

21-08-2017 112 Redactie

MAASSLUIS - Zojuist is er brand uitgebroken bij de ESSO raffinaderij aan de Botlekweg aan de overkant van de Nieuwe Maas.

De brand is nu al opgeschaald naar zeer grote brand. Er zijn voor zover bekend geen gewonden. Er is in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam sprake van zichtbare rook en een oranje vuurgloed. De ESSO fakkelt nu extra af. Na de branden afgelopen maand bij Shell, waar ook vandaag korte tijd een kleine brand woedde, is dit al het vierde incident bij de grote oliemaatschappijen in onze directe omgeving.

De brand werd al gauw opgeschaald naar GRIP 2. Bij een incident dat gevolgen heeft voor de omgevin (bijvoorbeeld door een gaswolk, hevige stankoverlast, noodzaak tot ontruiming van gebouwen) wordt GRIP 2 van kracht. Ook werd het luchtalarm geactiveerd voor omwonenden.

Vanuit verschillende korpsen worden veel brandweerwagens en hoogwerkers aangevoerd om de brand te bestrijden en erger te voorkomen. De zichtbare vlammen komen ook van het affakkelen door ESSO. Bij de brand komt overigens veel rook vrij. De wind staat richting Spijkenisse, in Maassluis komt vooralsnog geen rook.

Maassluizer krijgen via een NL Alert de waarschuwing ramen en deuren te sluiten.

Bekijk de foto's
Gerelateerd
Reacties