Hoogwater verwacht in Maassluis

09-12-2018 112 Redactie

MAASSLUIS - In verband met de verwachte weersomstandigheden is de hoogwaterregeling Maassluis in werking. Op zondagmiddag 9 december wordt omstreeks 17.00 uur een hoogwaterstand van + 2.10 NAP verwacht. 

Vanaf NAP +1,85 m (omstreeks 15.30 uur) begint de loswal aan de Burgemeester de Jonghkade onder te stromen. Naar verwachting komt er geen water op het wegdek van de Govert van Wijnkade (buitendijks gedeelte) te staan. Door hekgolven van voorbij varende schepen kan water over delen van de Koning Willem-Alexanderboulevard stromen.

De gemeente heeft de loswal afgesloten met een slagboom om te voorkomen dat mensen hun voertuig op de loswal aan de Burgemeester de Jonghkade parkeren. De loswal kan nog wel worden verlaten. Daarnaast heeft de gemeente een tekstkar geplaatst om te adviseren om niet op de loswal te parkeren. De politie waarschuwt zo nodig eigenaren van voertuigen die er al geparkeerd staan.

Via het SMS-­systeem informeert de gemeente de contactpersoon en de bewoners van ’t Hoofd én de bedrijven aan de burgemeester de Jonghkade en de Govert van Wijnkade. Wilt u ook worden geïnformeerd bij hoogwater, stuur dan een bericht aan crisisbeheersing@maassluis.nl.Gerelateerd