Hulpdiensten rukken uit voor nachtelijke visser

23-04-2018 112 Redactie

MAASSLUIS - Een nachtelijke visser heeft voor veel 'problemen' gezorgd. Op maandagochtend werd er rond half een (midden in de nacht) groot alarm geslagen voor een man die in het water zou liggen in het Scheur in Maassluis. De brandweer rukte massaal uit en ook de politie kwam met meerdere eenheden naar de Waterweg.

Iemand had gezien dat de man in het Scheur, ook wel bekend als Nieuwe Waterweg, zou liggen. Er werd gedacht dat de man van een boot was gevallen en dus hulp hard nodig was. Waterongevallenwagens, een oppervlaktereddingsteam, een brandweerboot en een hoogwerker werden opgeroepen. Uit voorzorg werd opgeschaald naar het sein 'middel' in de hoop om de 'drenkeling'  snel te kunnen redden.

Al snel bleek het niet te gaan om iemand die gered moest worden, maar het bleek een nachtelijke visser te zijn. De man, die geen Nederlands kon, stond enkele tientallen meters van de kant te zoeken naar vis. Hij liep zelf terug naar de kant en was niet gewond. De hulptroepen konden dus snel weer weg.Gerelateerd