Jeffrey van Uffelen aan de slag als wijkagent in Maassluis

31-01-2019 112 Redactie

Foto: 112 Maassluis

MAASSLUIS - Sinds kort heeft de gemeente Maassluise een nieuwe wijkagent: Jeffrey van Uffelen. De 34-jarige brigadier neemt de Componistenwijk, Het Balkon, de Koningshoek, de Schepenbuurt en het bedrijventerrein Nieuwe Waterweg op zich. Jeffrey werkt inmiddels 16 jaar bij de politie. “Ik begon als surveillant in Hoek van Holland. Na enige tijd ben ik overgestapt naar de gemeentes Maassluis en Vlaardingen. In Maassluis zelf heb ik zo’n 2,5 jaar gewerkt”. De nieuwe wijkagent heeft dus al werkervaring in de gemeente.

“Ik heb ook 8 jaar in de gemeente Schiedam gewerkt. Hier was ik onder andere biker. We werden vaak ingezet in de buurgemeentes waaronder Maassluis”. Naast biker is Jeffrey ook één jaar wijkagent van Groenoord geweest. Naast wijkagent doet Jeffrey ook de begeleiding van studenten binnen de politie.

De 34-jarige brigadier heeft een specifieke keuze voor Maassluis gemaakt. “Maassluis heeft een dorplijk karakter, maar stedelijke problematiek” Ook door zijn jaren werkervaring kent hij Maassluis al goed. Naast wijkagentschap zal Jeffrey zich ook gaan richten op een project gericht op heling. Samen met de gemeente Maassluis hoopt hij een halt te roepen tot deze misdrijven. In de toekomst zal hij bedrijven gaan aanschrijven over de productregistratie die verplicht is. Ook zal hier controle op gaan komen. 

Niet alleen op heling zal van Uffelen zich gaan richten. Scholen in de buurt gaat hij benaderen om hier voorlichting te gaan geven over bijvoorbeeld gebruik van internet en sociale media. Ook wil hij een wijkschouw gaan doen met burgers, toezicht en handhaving en de gemeente. “We gaan dan met zijn allen door de wijk lopen. Dingen die afwijken, kapot zijn of niet veilig zijn gaan we dan of later proberen op te lossen”, aldus Jeffrey.

Komende tijd hoopt de wijkagent in contact te komen met de burgers en ondernemers van Maassluis. Hij heeft al plannen om burgers en ondernemers de mogelijkheid te geven om hem te spreken onder genot van een bak koffie.

In de aankomende weken maakt Jeffrey nog meer kennis met Maassluis en loopt daarom met de verschillende wijkagenten mee. Uiteraard zal Jeffrey zo nu en dan op de noodhulpbus zitten. Dan handelt hij alle urgente meldingen af die binnenkomen bij de meldkamer. Mensen die de wijkagent graag willen spreken kunnen bellen met 0900-8844.

 Gerelateerd