Jongen zwaait met nepwapen

02-07-2018 112 Redactie

Twitter: @Wijkagent_Kor

Update 15.55 uur: 

MAASSLUIS- Zes jongeren werden zondagavond op de Stationsstraat in Maassluis door agenten tegen de muur gezet en gefouilleerd nadat een oplettende bewoner één van de jongeren met een vuurwapen zag zwaaien. Eén van hen bleek een nepvuurwapen bij zich te dragen. De 17-jarige Rotterdammer is aangehouden.

Een buurtbewoonster schrikt zich rot als ze op de Witte de Withstraat een groepje van zes jongeren ziet waarvan er één met een vuurwapen loopt te zwaaien. Ze belt het alarmnummer en na de vuurwapenmelding gaan bij de politie alle protocollen in werking. Zware vesten gaan om en meerdere politieauto’s stevenen op de melding af. Omdat een vuurwapen op straat gevaar met zich mee brengt voor omstanders en agenten zelf worden de verdachten zo snel mogelijk in een controleerbare situatie gezet. In dit geval moesten de zes jongeren met hun handen tegen de muur gaan staan. Agenten fouilleerden de jongeren één voor één. Bij één van de jongens kwam een vuurwapen uit de zak. Het bleek een niet van echt te onderscheiden nepwapen. De 17-jarige Rotterdammer is aangehouden.

Meer over nepvuurwapens
Zoals vastgesteld in de Europese speelgoedrichtlijn die van kracht is in Nederland, is verkoop en bezit van speelgoedwapens die voorzien zijn van een CE-markering (op de verpakking en op het item zelf) toegestaan. Het is echter verboden deze wapens bij u te hebben in publieke ruimtes, zoals op straat, in winkelcentra, openbare gebouwen en scholen. Omdat ze dreigend overkomen en aangezien kunnen worden voor echte wapens, met alle gevolgen van dien. Houd ook bij gebruik binnenshuis rekening met toeschouwers van buiten die u kunnen zien en een verkeerde indruk kunnen krijgen.  Meer weten over nepvuurwapens, zie https://www.politie.nl/themas/nepvuurwapens.html 

***

MAASSLUIS - Politie Maassluis kreeg vannacht een melding over een groepje jongeren waarvan er een met een vuurwapen zou zwaaien. Het bleek een nepwapen te zijn.

De groep jongeren werd door de politie gefouilleerd, meldt Vlaardingse wijkagent Kor de Jong op Twitter. Een zeventienjarige jongen droeg een imitatiewapen bij zich. '#netecht', schrijft de wijkagent.Gerelateerd