Kat gewond door vuurwerk

27-12-2019 112 Redactie

REGIO/VLAARDINGEN – Huisdieren worden er angstig van en hun baasjes vaak kwaad; er wordt weer volop vuurwerk afgestoken en dat gaat nog wel even door. De eerste menselijke slachtoffers werden op de dag voor Kerst al in het Oogziekenhuis Rotterdam binnengebracht en een daarvan zal een oog moeten missen.

Wat dieren betreft werd er deze week bij Dierenopvangcentrum Vlaardingen een kater binnengebracht uit Rotterdam die mogelijk slachtoffer was van mishandeling met vuurwerk. Hij is deels ontveld op zijn rug, zijn anus is kapot en er zat een stukje plastic in zijn anus. Ook heeft hij geen staart (meer?), maar daarvan is niet zeker of hij deze al eerder kwijt was. Het Dierenopvangcentrum is in ieder geval op zoek naar het baasje en eventueel getuigen van de mishandeling. Contact opnemen doe je via info.vlaardingen@dierenbescherming.nl

Bijzonderheden: Niet gecastreerd, geen halsbandje, geen chip, voor witte teentjes, achter witte sokjes, witte kin + bef. Geen staart. Het is onbekend of hij al staartloos was, of dat zijn staart eraf is geblazen.

We raden aan om katten veilig binnen te houden tot na de jaarwisseling.Gerelateerd