Let op: nepaanslagen belasting in omloop

01-03-2018 112 Redactie

MAASSLUIS - Het Hoogheemraadschap van delfland waarschuwt voor nepaanslagen. Er zijn in Den Haag al tientallen mensen die een dergelijke aanslag voor het betalen van waterschapsbelasting hebben ontvangen. Betaal deze aanslag niet, maar neem contact op met de Regionale Belasting Groep (RBG). Het telefoonnummer is 088 - 291 10 00.

De RBG is de nepaanslagen op het spoor gekomen door vragen van inwoners. De nepaanslag lijkt afkomstig van de Regionale Belasting Groep, namens het Hoogheemraadschap van Delfland of de gemeente Den Haag. Tot nu toe lijkt het erop dat deze nepaanslagen alleen op adressen waar ouderen wonen, zijn bezorgd.

In deze periode van het jaar verstuurt de RBG de belastingaanslagen. De RBG verzorgt namens Delfland en andere overheden in deze regio het proces van de inning van de belasting.

Hoe herkent u een nepaanslag?
De teksten en de bedragen op de nepaanslagen verschillen. Wel is de onderkant van de aanslag steeds hetzelfde. Op de nepaanslag begint het IBAN met NL47, ten name van de directeur der Gemeentebelastingen, Den Haag.

Hoe herkent u een juiste aanslag?
Het IBAN van de RBG is NL21 NWAB 0636 7516 78 op naam van de Regionale Belasting Groep.

Hebt u al betaald? Doe dan aangifte bij de politie.Gerelateerd