Lever illegaal vuurwerk in bij de politie

17-11-2021 112 Redactie

Vernielingen aan brievenbussen aan de Lavendelstraat. (Archieffoto: 112MaasMedia)

MAASSLUIS – Wie in het bezit is van illegaal vuurwerk kan dit inleveren bij de politie. Dat maakte burgemeester Edo Haan dinsdagavond duidelijk tijdens de gemeenteraadsvergadering.

De afgelopen dagen heeft Maassluis te maken met behoorlijk wat vuurwerkoverlast. Voornamelijk brievenbussen en portieken in de Bomenbuurt moesten het ontgelden. De PvdA en VSP kaartten het probleem aan tijdens de gemeenteraadsvergadering dinsdagavond.

Inleveren

Illegaal vuurwerk kan ingeleverd worden bij de politie, zo maakte burgemeester Edo Haan duidelijk. ,,Volgens mij is al het vuurwerk dat vorig jaar gekocht is nu verlopen en daarmee illegaal. Uiteraard kan dit worden ingeleverd bij de politie. Als mensen met vuurwerk of ouders met vuurwerk van hun kinderen, bij de politie komen, kan dat daar gewoon worden afgegeven.”

Schade

De burgemeester meldde dat er nog geen aanhoudingen zijn verricht. ,,De politie zit er vol op en het onderzoek is in volle gang. Er zijn nog geen aanhoudingen te melden. Uiteraard zal, als er sprake is van veroordeelden, de schade verhaald worden. De schade is vooral bij Maasdelta. Als wij als gemeente bij kunnen dragen aan de schadeclaim, zullen we dat zeker doen.”

Informatieoffensief

De gemeente wil bovendien communiceren dat vernielingen door vuurwerkbommen ‘ontoelaatbaar is’.  ,,We zullen de daders op de strafrechtelijke gevolgen wijzen. En ook via social media zullen we duidelijk maken dat dit niet zomaar straffeloos kan plaatsvinden in onze stad.” Of er een ‘breed informatieoffensief’ komt zoals de VSP voorstelde, moet nog blijken. ,,Gevoelsmatig zeg ik ja, maar het kan er ook toe leiden dat je het juist opwerkt. Dat is de afweging die je moet maken. Daar wil ik me op beraden met de mensen die daarvoor hebben doorgeleerd.”

 

 Gerelateerd