Maak van je roze wolk geen rookwolk

25-11-2017 112 Redactie

MAASSLUIS - De brandweer heeft het initiatief van de geboortekoffertjes in het leven geroepen. In het kader van de brandpreventieweken, gaat de brandweer bij gezinnen met pasgeboren kinderen langs.

De geboorte van een nieuw lid van de familie is een geschikt moment om hierbij stil te staan. En de brandweer komt niet met lege handen. Ze nemen een geboortekoffertje mee met allerlei informatie en spullen om de brandveiligheid in huis te verbeteren.

Beschuit met blauwe muisjes
Burgemeester Haan ging onlangs met de brandweer mee om het koffertje langs te brengen bij Elias die op 1 oktober 2017 is geboren. In het koffertje zaten onder andere rookmelders, een slabbetje van de brandweer, informatiefoldertjes en een sleutelhanger. Het was een heel gezellig bezoekje, waarbij de burgemeester in gesprek was met het gezin en de brandweer over brandveiligheid in huis en het wonen in Maassluis. Dit alles onder het genot van beschuit met blauwe muisjes.

Sluit de binnendeuren
De brandpreventieweken hebben dit jaar als thema: Hé doe de deur dicht! Onderzoek heeft aangetoond dat het sluiten van binnendeuren tijd oplevert. Deze tijd kan worden gebruikt om te vluchten uit huis. De rook bij een brand is een grote bedreiging, men wordt hiervan niet wakker en hierdoor stikken mensen dus in hun slaap. Het sluiten van de binnendeuren, een simpele handeling, kan dus kostbare tijd opleveren. De rook verspreidt zich hierdoor minder snel. Daarbij is het belangrijk dat rookmelders op de juiste plaats hangen en ook hoorbaar zijn.

Ouders van pasgeborenen
Ouders van pasgeboren kindjes laten juist vaak de deuren open staan, hierdoor kunnen ze de baby horen huilen. Toch is het beter om de deur te sluiten. De extra aandacht voor brandpreventie richt zich deze periode op alle jonge ouders in Rotterdam-Rijnmond.

Gerelateerd