Maassluise inbreker aangehouden in Hoek van Holland

28-03-2019 112 Redactie

Foto: Politie

MAASSLUIS/HOEK VAN HOLLAND – Agenten hebben in de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 maart een 43-jarige man uit Maassluis op heterdaad aangehouden in Hoek van Holland. De man wordt ervan verdacht meerdere inbraken te hebben gepleegd in de buurt van De Cordesstraat in Hoek van Holland.

Een alerte buurtbewoner belde om half vier ’s morgens het alarmnummer omdat hij een man met donkere kleding, capuchon en zaklamp door het steegje bij de tuinen aan de De Cordesstraat zag lopen. Agenten die naar deze steeg toe snelden, zagen een man staan die bij het zien van de agenten meteen wegrende. Een tweede verdachte loopt zonder het door te hebben de agenten tegemoet en kan worden aangehouden. Het gaat om een 43-jarige man uit Maassluis. Agenten hebben nog in de omgeving gezocht naar de eerste man, maar deze is niet meer gevonden.

Gezien de buit is het de verwachting dat er meerdere inbraken zijn gepleegd in de omgeving. Agenten hebben een buurtonderzoek gehouden om te vragen of bewoners hun schuren, woningen en voertuigen willen controleren en aangifte willen doen indien zij iets missen. Het verzoek is om, als er duidelijke braaksporen zijn, zoals schoensporen op de schutting, deze niet aan te raken en intact te laten voor onderzoek. Aangifte doen? Bel dan 0900 8844.Gerelateerd