Onderzoek naar verkeersveiligheid Industrieweg

24-11-2018 112 Redactie

Foto: Google Maps

MAASSLUIS – De gemeente start een onderzoek naar de verkeersveiligheid op de Industrieweg. Dat blijkt uit antwoorden van het college van burgemeester en wethouders op vragen van GroenLinks en Maassluis Belang. De twee partijen stelden vragen aan het college naar aanleiding van een fatale aanrijding op de Industrieweg waarbij een 68-jarige fietser om het leven kwam.

Bij het onderzoek naar de verkeersveiligheid op en rond de Industrieweg wordt de veiligheid van alle verkeersdeelnemers meegenomen. Ook wordt gekeken naar de situatie van het verdiepte kruispunt Mozartlaan-Industrieweg-Noord Nieuwlandse Poort en welke maatregelen daar eventueel genomen kunnen worden om de veiligheid te verbeteren.

Wegkantradar

Het college meldt dat de politie al meerdere keren de snelheid heeft gemeten op de Industrieweg en andere wegen in Maassluis. Daarbij zijn ook diverse bekeuringen uitgedeeld. Daarnaast is op de Industrieweg een wegkantradar opgehangen om de snelheidsgegevens te meten en analyseren. Naar verwachting worden deze resultaten in december met de gemeenteraad gedeeld door middel van een raadsinformatiebrief.Gerelateerd