Open Dag en Veiligheidsmarkt in de brandweerkazerne

09-11-2019 112 Redactie

MAASSLUIS – De brandweer Maassluis en de gemeente organiseren op zaterdag 23 november een Open Dag met een Veiligheidsmarkt. Tijdens de open dag is iedereen welkom bij de brandweerkazerne waar op de veiligheidsmarkt alle informatie te vinden is over het (brand)veiliger maken van een woning.

De Open Dag wordt om 10.00 uur geopend door burgemeester Edo Haan. Op de Veiligheidsmarkt zijn diverse partijen aanwezig, zoals: de Politie Eenheid Rotterdam, Buurtpreventie, Handhaving, Team brandonderzoek en is er informatie over inbraakpreventie.

Verder kan kennis worden gemaakt met de brandweerploeg van Maassluis, kunnen de brandweerauto’s bekeken worden en kunnen bezoekers hun zintuigen testen als de beleveniscontainer vol met rook staat. De brandweer komt ook zelf in actie en laten tijdens demonstraties zien wat zij in huis hebben. Zoals hoe je iemand uit een auto bevrijdt en wat je wel of niet moet doen bij een vlam in de pan.

Voor de kinderen is er een brandweer-springkussen en is ook de jeugdbrandweer aanwezig om kinderen te laten ervaren hoe het is om te blussen.

De Open Dag en Veiligheidsmarkt op zaterdag 23 november vindt plaats in de brandweerkazerne aan de Elektraweg 3 in Maassluis. De Open Dag wordt om 10.00 uur geopend en duurt tot 16.00 uur. De koffie en thee staat klaar.

 

 Gerelateerd