Oplichter actief na brand Dierenhoek ’t Sparretje

16-01-2020 112 Redactie

Foto: Dierenhoek 't Sparretje

MAASSLUIS – Een oplichter maakt misbruik van de situatie na de brand bij Dierenhoek ’t Sparretje in Maassluis. Uit de naam van beheerder Ingrid wordt om geld gevraagd voor de opbouw van de kinderboerderij. ,,Mocht er iemand uit mijn naam dit doen, direct blokkeren. En maak alstublieft niets over naar dit nummer,” waarschuwt de beheerder op Facebook.

,,Zojuist ben ik door mijn nichtje gebeld met de vervelende berichten dat er mensen uit mijn naam geld vragen,” begint de beheerder haar verhaal. ,,Of er vier betalingen gedaan kunnen worden omdat mijn internetbankieren niet werkt en ik blut ben.”

De oplichter doet het verhaal dat de telefoon van de beheerder waterschade zou hebben door de brand. ,,Mijn telefoon werkt perfect,” meldt Ingrid. ,,Mijn internetbankieren doet het ook fantastisch en ik ben niet blut.”

,,Mocht er iemand uit mijn naam dit doen, direct blokkeren. En maak alstublieft niets over naar dit nummer! Ze doen of ik je niet kan horen en gaan daarna appen. Ik ben dit niet.” Het nummer waar de oplichter gebruik van maakt is 0616121285. ,,De politie is gebeld en op de hoogte maar er kan geen aangifte gedaan worden zolang er geen slachtoffers komen. Ik hoop echt dat dat niet gebeurd, want ik ben dit echt niet!”Gerelateerd