Categorieën

Service

Oud en Nieuw: €11.883 schade

Oud en Nieuw: €11.883 schade
Politiek

Oud en Nieuw: €11.883 schade

  • Redactie
  • 07-02-2017
  • Politiek
Oud en Nieuw: €11.883 schade
MAASSLUIS - De jaarwisseling kost de gemeente Maassluis €11.883 aan schade. Wooncoöperatie Maasdelta heeft een voorlopig schadebedrag van €9.445 genoteerd.

Ondanks de preventieve maatregelen die de gemeente Maassluis heeft genomen met onder andere vuurwerkvrije zones, is er toch schade ontstaan tijdens de jaarwisseling. In totaal kost het de gemeente €11.883. De schade aan vernielingen bij gemeentlijke gebouwen zoals scholen worden geschat op €2.750. Aan de openbare ruimte is €9.133 aan schade toegebracht. Naast kosten aan schade, zijn er ook preventieve- en arbeidskosten gemaakt. Dat brengt het totale kosten op €28.252. Vorig jaar was dit nog €26.079.

Vuurwerkdetectiesysteem
De gemeent zette dit jaar ook het vuurwerkdetectiesysteem in. In de gebieden Koningshoek en Sluispolder Oost werd met het systeem gewerkt. Het vuurwerkdetectiesysteem geeft inzicht over het afsteken van zwaar, illegaal vuurwerk. De kosten voor het vuurwerkdetectiesysteem bedragen €17.250 en zijn betaald vanuit het budget Openbare Orde en Veiligheid.

Maasdelta
Ook Maasdelta heeft schade geleden, laat de gemeente weten. In een aantal portieken aan de Mozartlaan, Witte de Withstraat en Van Speykstraat zijn in de week voor de jaarwisseling door zwaar vuurwerk vernielingen aangericht. De wooncoöperatie heeft een voorlopig schadebedrag van €9.445 genoteerd.

Brandweer
De brandweer heeft niet stilgezeten tijdens Oud en Nieuw. In totaal zijn er 29 incidenten geregistreerd. Twee keer rukte de brandweer uit voor een gebouwbrand, waar het uiteindelijk twee loze meldingen bleken te zijn. Verder heeft de brandweer zich bezig gehouden met 15 containerbranden en 12 vreugdevuur en/of buitenbranden.