Politie laat nepwapens weghalen

29-09-2019 112 Redactie

REGIO/SCHIEDAM – De politie heeft bij de kermis tijdens de Brandersfeesten in Schiedam ‘prijzen’ uit de schappen laten halen. De brandersfeesten duren tot en met vandaag in Schiedam en vanaf volgende week gaat het ‘los’ in Maassluis met de Furieade, van 2 tot en met 6 oktober.

Wie er langs de kermis loopt, en in Schiedam staat die er nu, moet wel even opletten welke prijzen je her en der kunt ‘winnen’  aan de kramen. Dat deed in ieder geval de politie afgelopen week ook in die plaats: ,,Ook op de Kermis komen we zaken tegen die we liever niet op straat tegen komen. Vandaar dat we deze “prijzen” uit de schappen hebben laten verwijderen’’, aldus de politie op Twitter. Het ging hierbij om nepwapens die niet of nauwelijks van ‘echt’  te onderscheiden zijn. Levensgevaarlijk, waarbij politieagenten die ermee geconfronteerd  worden in een alarmsituatie in een fractie van een seconde moeten beslissen…of zij wel de trekker moeten overhalen.

Vorige week leverde een Maassluizer zelf nog een dergelijk ‘wapen’ in bij de politie. Wijkagent Notenboom deed daarbij de oproep: ,,Wie volgt?’’Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date