Politie lost waarschuwingsschoten bij aanhouding

07-08-2021 112 Redactie

Fotografie: 112MaasMedia

MAASLAND – De politie heeft zaterdagmiddag twee waarschuwingsschoten gelost bij een aanhouding in Maasland.

De politie kreeg zaterdagmiddag een melding van een bedreiging die in Vlaardingen had plaatsgevonden. Agenten stelden vervolgens een onderzoek in en waren al snel een verdachte op het spoor. Agenten in burger hebben een tijdje gepost bij de woning van de verdachte in Maasland.

Na enige tijd kwam de verdachte in beweging en werd er een BTGV (Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten) opgestart. Agenten hebben met getrokken vuurwapens een verdachte naar de grond gepraat. Voor deze procedure werd gekozen vanwege het verleden van de verdachte, aldus de politie tegen 112Maasmedia.

Tijdens de BTGV voldeed de man niet aan de bevelen van de agenten, waarop twee waarschuwingsschoten zijn gelost. Een 55-jarige man uit Maasland werd tenslotte aangehouden en overgebracht naar het bureau. De recherche zal verder onderzoek doen naar het incident.

De Kluisweer in Maasland is enige tijd deels afgesloten geweest voor onderzoek omdat de politie heeft geschoten. De opsporingsambtenaren hebben tevens een busje doorzocht op de Kluisweer. Hierin werden diverse (keuken-)messen aangetroffen. De messen zijn in beslag genomen door de politie. Tijdens de actie droegen een aantal agenten een kogelwerend vest voor extra bescherming.Gerelateerd