Politie onderzoekt vuurwapen in videoclip

30-03-2021 112 Redactie

MAASSLUIS – De politie heeft een woning van een 17-jarige jongen uit Maassluis doorzocht nadat hij in een videoclip een niet van echt te onderscheiden vuurwapen in zijn handen had.

Een groep jongeren heeft zaterdagavond een videoclip online gezet waarbij één van de jongeren een niet van echt te onderscheiden vuurwapen in zijn handen heeft. ,,Naar aanleiding hiervan is er direct een onderzoek ingesteld,” zo meldt de politie Maassluis. ,,Hieruit is naar voren gekomen dat een 17-jarige jongen uit Maassluis als verdachte kon worden aangemerkt.”

De politie heeft, in overleg met de Officier van Justitie, direct een onderzoek in de woning van de jongen ingesteld. ,,Tijdens dit onderzoek werd geen vuurwapen aangetroffen. Mogelijk is er sprake van een airsoft wapen. De 17-jarige jongen zal later als verdachte worden gehoord.”

,,Als de politie een melding krijgt van een persoon die met een vuurwapen op straat loopt gaan we er altijd van uit dat het een echt vuurwapen betreft en zullen hier ook naar handelen.”

 

 

 Gerelateerd