Politie roept op camera te registreren

02-09-2017 112 Redactie

Foto: Politie Nederland

MAASSLUIS - De politie roept ondernemers en particulieren op hun beveiligingscamera te registeren in de databank van de politie 'Camera in Beeld'.

Camera in Beeld is een databank van de politie met daarin de plekken waar camera's hangen en wat er op te zien is. De politie kijkt dus niet live mee met de beelden. Voordat die beelden bekeken worden, is een vordering van justitie nodig.

De recherche gebruikt vaak camerabeelden bij het onderzoek. Met deze databank kunnen zij snel zien waar in de buurt van een misdaad, bijvoorbeeld een woninginbraak, camera’s zijn die mogelijk beelden van de dader hebben. Dat scheelt enorm veel uitzoekwerk. Karel van Engelenhoven, landelijk projectleider van de politie: “Een camera krijgt door hem aan te melden bij Camera in Beeld er, naast het bewaken van jouw eigendommen of als afschrikmiddel, nog een functie bij. Namelijk het veiliger maken van jouw buurt.”

'Want stel je voor... In jouw straat wordt een oudere dame met grof geweld van haar tas beroofd. De enige getuigen van dit ingrijpende incident zijn de blauwe plekken en schaafwonden op haar armen en benen. Verdere getuigen zijn er niet, maar mogelijk staan de daders wel op de beelden van een beveiligingscamera. Daarom is het voor de politie handig om deze camera in beeld te hebben.'

Wie weet beschikken jij of jouw buren/vrienden over het cruciale puzzelstukje om een misdrijf op te kunnen lossen. Heb je een beveiligingscamera? Breng hem in beeld! Meld jouw beveiligingscamera aan bij Camera in Beeld via www.politie.nl/cib. Zo'n 150 duizend ondernemers en particulieren in Nederland gingen je voor. Daar vind je ook de meest gestelde vragen en antwoorden.

Gerelateerd