Politie vindt 189 kilo illegaal vuurwerk in garagebox

19-12-2018 112 Redactie

MAASSLUIS – In een garagebox in Maassluis heeft de politie dinsdag 189 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Agenten hebben tijdens een controle van elf adressen in de regio in totaal 230 kilo zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen.

Onderzoek naar een verdachte die eerst in Maasland opdook, leidde uiteindelijk naar een garagebox in Maassluis waar agenten 189 kilo illegaal vuurwerk aantroffen. De verdachte is uitgenodigd voor een verhoor aan het politiebureau.

Regio

De politie deed een controle bij elf adressen in de regio en nam in totaal 230 kilo zwaar illegaal vuurwerk in beslag. Een 16-jarige Rijswijkse verdachte bleek in zijn slaapkamer te knutselen met vuurwerk. Agenten troffen ook nog een kleine hennepkwekerij aan in zijn slaapkamer. De jongen kweekte de planten in een kleine henneptent. Alles is in beslag genomen ter vernietiging. De verdachte wordt nog gehoord en er wordt een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

In woningen in Delft en Rijswijk vonden agenten fakkels en rookpotten. Al het vuurwerk is in beslag genomen. Alle elf bezochte verdachten worden nog op het bureau uitgenodigd voor verhoor. Zij krijgen een proces-verbaal. Ook worden de verdachten aangemeld voor een bestuurlijke maatregel bij de betrokken gemeenten.Gerelateerd