Politie waarschuwt voor oplichting tijdens coronacrisis

07-04-2020 112 Redactie

MAASSLUIS – De politie waarschuwt inwoners van Maassluis voor mensen die misbruik maken van de coronacrisis. ,,Zij gebruiken het woord corona bij hun babbeltruc aan de deur van vaak ouderen binnen onze maatschappij,” waarschuwt de politie. ,,Op deze wijze proberen zij dan geld en/of spullen te bemachtigen.”

Volgens de politie Maassluis gebeuren er ook mooie dingen tijdens de coronacrisis. ,,Mensen schieten elkaar te hulp, doen boodschappen voor elkaar, laten de hond uit en nog veel meer. Prachtig toch? Helaas is er ook een keerzijde.”

De politie roept op om alert te blijven voor jezelf en anderen. ,,Doe niet zomaar open en vraag om legitimatie. Vertrouwt u de situatie niet, ga niet verder in gesprek. Bel 112 als de persoon in kwestie nog in de buurt is of anders 0900-8844 en doe aangifte.”

Verder raadt de politie aan mee te doen met de buurtwhatsapp. ,,Hierdoor bent u vaak nog eerder op de hoogte van wat er in uw wijk speelt op het gebied van veiligheid. Meedoen kan door het sturen van een whatsappbericht naar 0628330112.”Gerelateerd