Rijnmondveilig verhoogt capaciteit crisiswebsite

31-08-2017 112 Redactie

MAASSLUIS - Rijnmondveilig verhoogt de capaciteit van de crisiswebsite en kiest ervoor een zeer compacte vesie van de website te presenteren tijdens kritieke momenten.

De crisiswebsite rijnmondveilig.nl was tijdens een brand bij de raffinaderij van Esso in het Botlek-gebied onverwacht niet bereikbaar voor publiek. Veel inwoners in onze regio ontvingen een NL-Alertbericht met daarin een link naar rijndmondveilig.nl, de website was vervolgens niet te bezoeken.

Rijnmondveilig legt uit dat de website regelmatig aan een stress-test wordt onderworpen. Tijdens de laatste test kon de website 1,8 miljoen bezoekers per uur van informatie voorzien. Dit was op de beruchte maandagavond niet voldoende. Rijnmondveilig heeft daarop de capaciteit al laten verhogen.

Bovendien kiest Rijnmondveilig er nu voor een zeer compacte versie van de website te presenteren tijdens kritieke momenten. Zo'n light-versie vergt minder rekenkracht voor de servers, waardoor meer beazoekers tegelijk informatie op de website kunnen vinden. Daarnaast wordt nu onderzoek gedaan hoe hoog de eerste piek kan worden ophet moment dat er een groot incident plaats vindt en wordt bij een volgende stress-test onderzocht hoeveel bezoekers de website nu aan kan.Gerelateerd