Ruim 2000 kilo cocaïne opgespoord in de haven

02-10-2020 112 Redactie

REGIO - De douane heeft op donderdag 1 oktober en vrijdag 2 oktober verschillende partijen cocaïne gevonden. In totaal gaat het om net iets meer dan 2000 kilo drugs. De Douane trof de drugs aan tijdens verschillende controles in de Rotterdamse haven.

Tijdens de eerste controle, op donderdag, trof de douane 1050 kilo cocaïne aan op een zeeschip uit Tanger, Marokko. De drugs zaten verstopt in een container geladen met auto onderdelen. De container was afkomstig uit Brazilië. De auto-onderdelen waren bestemd voor een bedrijf in Frankrijk, dat bedrijf heeft vermoedelijk niets met de smokkel te maken.

De tweede vondst werd vrijdag 2 oktober gedaan. In een container geladen met papier trof de douane in totaal 420 kilo cocaïne aan. De container was afkomstig uit Chili en vrijdag binnengekomen in de Rotterdamse haven. Het papier was bedoeld voor een bedrijf in Zuid Afrika, ook dit bedrijf heeft vermoedelijk niets met de drugs te maken.

De derde en laatste vondst was ook op vrijdag en betrof 531 kilo cocaïne. De drugs zaten wederom verstopt in een container, deze keer geladen met rozijnen. De gedroogde vruchten waren bedoeld voor een bedrijf in Zweden dat vermoedelijk niets met de smokkel te maken heeft.

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaak verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.Gerelateerd