Straatrovers bedreigen Maassluizer

03-08-2015 112 Redactie

MAASSLUIS/VLAARDINGEN – Twee jongeren hebben dit weekend flink huisgehouden in Vlaardingen. In de nacht van vrijdag op zaterdag beroofden zij een vrouw op het Boerderijpad in Vlaardingen en in de nacht van zaterdag op zondag herhaalden zij dit kunstje binnen een tijdsbestek van amper een uur zelfs drie keer. Zij maakten slachtoffers op de Holysingel, Westlandseweg en het Burgemeester van Lierplein. Eén van de slachtoffers was een 18 jarige Maassluizer die samen met een 17 jarige Vlaardinger bij treinstation Vlaardingen-Oost werd bedreigd.

De twee jongens gingen telkens hetzelfde te werk. Beiden waren op de fiets en bedreigden hun slachtoffers met een vuurwapen. Signalement: beiden ongeveer 17 jaar oud. De ene dader is ongeveer 1m60 lang en heeft een Noordafrikaans uiterlijk, de tweede is ongeveer 1m70 tot 1m75 lang en heeft een negroïde (donker) uiterlijk.

Vrijdag om ongeveer 23.50 uur kreeg een zeventienjarige Vlaardingse in wijkpark Holy als eerste de schrik van haar leven toen ze in de loop van het vuurwapen keek. Zij kon weinig anders dan haar tas afstaan waarin onder andere haar portemonnee zat.

Een dag later was even voor 01.00 uur een 64-jarige Vlaardingse op de Holysingel het volgende slachtoffer. Het lukte het tweetal niet hier iets buit te maken. Dat lukte luttele minuten later wel op de Westlandseweg. Daar werd, wederom onder bedreiging van een vuurwapen, een negentienjarige Vlaardingse van haar portemonnee beroofd. Niet veel later kwamen de daders aan bij station Vlaardingen-Oost waar een 17-jarige Vlaardinger en een 18-jarige Maassluizer werden bedreigd. Ook hier bleef het bij een poging tot beroving.

Politie zoekt getuigen

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u mogelijk iets gezien of gehoord van de berovingen in de nacht van vrijdag op zaterdag of van de berovingen in de nacht van zaterdag op zondag in Vlaardingen, neemt u dan contact op met de politie via het nummer 0900 – 8844.Gerelateerd