Tienduizenden euro’s geïnd bij verkeerscontrole Coldenhovenlaan

26-05-2019 112 Redactie

Foto: 112 Maassluis

MAASSLUIS – De politie, belastingdienst en douane hielden zaterdag 25 mei een grote controle aan de Coldenhovenlaan in Maasdijk, aan de rand van Maassluis. De belastingdienst heeft €30.854,- geïnd en de politie schreef in totaal 22 bekeuringen uit.

Meerdere motorrijders van de politie hebben steekproefsgewijs auto's richting de controleplaats gebracht. Ook was er een ANPR-camera (Automatic NumberPlate Recognition) aanwezig. Deze camera registreert kentekens van mensen die nog een bedrag hebben openstaan bij de belastingdienst, waarna de belastingdienst €30.854 euro heeft geïnd. De grootste contante betaling die werd gedaan was €2100,-. In totaal werden er 5 voertuigen in beslag genomen.

Er werden vier bekeuringen geschreven voor te gladde banden, 5 bekeuringen voor het niet hebben van een hulpkoppeling bij een aanhanger en drie bekeuringen voor onjuist werkende verlichting. Ook werden voor verschillende andere feiten bekeuringen geschreven. De politie heeft ook een mes in beslag genomen. In totaal werden er 22 bekeuringen uitgeschreven.

De douane heeft ruim 49 identiteitsdocumenten gecontroleerd op echtheid. Burgemeester Edo Haan en wethouder Fred Voskamp hebben in de ochtend een kijkje genomen bij de controle.

 Gerelateerd