Categorieën

Service

Toename aantal meldingen drugsoverlast in Maassluis

Toename aantal meldingen drugsoverlast in Maassluis
112

Toename aantal meldingen drugsoverlast in Maassluis

  • Redactie
  • 06-04-2019
  • 112
Toename aantal meldingen drugsoverlast in Maassluis

Foto: Twitter @PolitievrijwW

MAASSLUIS - Het aantal meldingen van drugsoverlast in Maassluis is toegenomen. Kwamen er in 2016 en 2017 respectievelijk 3 en 4 meldingen binnen, het aantal steeg in 2018 naar elf meldingen, blijkt uit een brief van het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.

Ook bij het Kenniscentrum MVS is gemeten of inwoners van Maassluis overlast van drugs ervaren. Dat aantal steeg elf procent in 2013 naar 21 procent in 2018. In de gezondheidsmonitor van de GGD en op straat ziet het college een toenemend gebruik van lachgas onder jongeren. ,,Er liggen lege patronen op diverse plaatsen in de stad,'' meldt het college. ,,Vanuit inwoners zijn in de afgelopen periode een aantal signalen ontvangen dat er vermoedens zijn van drugsgebruik en drugshandel op diverse plaatsen in de stad.''

Om de drugsoverlast aan te pakken, neemt de gemeente een aantal maatregelen. Zo worden locaties waar het vermoeden bestaat dat er drugs wordt gedeald door zowel de politie als de boa's dagelijks bezocht. Wanneer wordt geconstateerd dat er drugs gebruikt, verhandelt of er een handelshoeveelheid in het bezit is, wordt er direct verbaliserend opgetreden. Bovendien kan de burgemeester een preventieve last onder dwangsom opleggen. Dat houdt in dat, bij een tweede overtreding, een dwangsom wordt opgelegd van 2500 euro per dag met een maximum van 10.000 euro. Ook de mobiele camera units zullen worden ingezet.