Twee op tien ambulances niet op tijd in Maassluis

04-12-2018 112 Redactie

MAASSLUIS – De ambulanceprestaties in Maassluis behoren tot één van de slechtste van de regio, dat blijkt uit een informatiebrief aan de gemeenteraad. Van januari tot en met oktober 2018 waren 77,1 procent van de ambulances binnen de gestelde norm in Maassluis. De afspraak is dat 95% van de ambulances binnen een kwartier ter plekke moet zijn.

Het college geeft aan in gesprek te gaan met de directeur van ambulancedienst AZRR over de onderliggende oorzaken van de vertragingen van de ambulanceprestaties in Maassluis. ,,Wij willen daarbij ook bespreken hoe de gemeente mogelijk kan bijdragen aan de verbetering van de prestaties’’, schrijft het college.

Daarnaast heeft de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond opdracht gegeven om een extern onderzoek te laten uitvoeren naar de oorzaken van de slechte prestaties en de effecten van eerder genomen maatregelen. Bovendien moet uit dit onderzoek blijken welke mogelijkheden er nog zijn om de prestaties beter te krijgen. De resultaten van dit onderzoek worden aan het einde van het eerste kwartaal van 2019 verwacht.Gerelateerd