Tweede melding beroving Maassluis

28-07-2017 112 Redactie

MAASSLUIS - Vrijdag 28 juli zijn drie inwoners van Maassluis slachtoffer geworden van een beroving waarbij de dader hen bedreigde met een mes. De politie vermoedt dat het in beide gevallen om dezelfde dader gaat en is naar de jongen op zoek.

Sparrendal
Rond 12.50 uur liepen twee dames (resp. 24 en 28 jaar) vanaf het Sparrendal rechtsaf de Weverskade op, toen een onbekende jongen op hen afkwam. De jongen bedreigde het tweetal met een mes  en eiste geld. Toen de dames dat niet gaven, ging hij er vandoor in de richting van de Sparrendal. De politie ging naar de jongen op zoek, maar trof hem niet meer aan in de omgeving.

Diezelfde middag om 15.15 uur herhaalde dit scenario zich op de Sparrendal. Wederom een jongen die een dame met een mes bedreigde. Deze keer rukte hij de telefoon uit de handen van de vrouw, waarna hij er vandoor ging.

Onderzoek
De politie is een onderzoek gestart naar de twee berovingen. Aangezien onder meer de signalementen overeen komen, gaat de politie er vanuit dat het om dezelfde dader gaat: jongen, blank, 14-19 jaar, blond haar, spijkerbroek, donkere trui met capuchon danwel licht blauw shirt. Mensen die de jongen herkennen of die middag hebben gezien, wordt gevraagd contact op te nemen. Dat kan via 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem).

Eerder vandaag werd geprobeerd een vrouw in een rolstoel te beroven.Gerelateerd