Verdachte brandstichting langer vast

13-10-2018 112 Redactie

MAASSLUIS/MAASLAND – De 23-jarige Maaslander die onder andere wordt verdacht een boot aan de Noordvliet Noordzijde in Maassluis in brand te hebben gestoken, blijft langer vast zitten. De man wordt van zeven brandstichtingen in Maassluis en Maasland verdacht.

De verdachte, Ferass A. werd in juli opgepakt in Maasland, kort nadat een boot aan de Noordvliet Noordzijde in Maassluis in brand stond, meldt Omroep West. De man ontkent de branden hebben gesticht. De officier van justitie vindt echter dat er voldoende bewijs is om A. vast te houden, zo meldt de omroep. Mede omdat hij ernaar gezocht heeft op zijn computer, screenshot gemaakt heeft van nieuwsberichten en een filmpje heeft gemaakt.

Volgens de advocaat van A. ligt het niet voor de hand dat hij in zijn eigen dorp brand zou stichten omdat het een kleine gemeenschap is waar iedereen hem kent, schrijft Omroep West. Verder zou er geen forensisch bewijs zijn. Voorlopig blijft A. vastzitten. De volgende zitting is over ongeveer drie maanden.Gerelateerd