Voetjes wijzen op 'inbrekersvriendelijke' situaties

14-12-2016 112 Redactie

MAASSLUIS - Met 'voetjes' worden bewoners door buurpreventieteams gewaarschuwd voor 'inbrekersvriendelijke' situaties. Dat zijn één van de initiatieven die de teams uitvoert tijdens het zogenaamde donkere dagen offensief dat maandag 12 december van start is gegaan.

De voetjes worden neergelegd op plaatsen waar een inbreker makkelijk een huis of tuin in zou kunnen. Zo worden bewoners gewaarschuwd voor plaatsen die 'inbrekersvriendelijk' zijn en kunnen zij maatregelen nemen.  

Het donkere dagen offensief is een landelijk project dat zich richt op het tegengaan van criminaliteit in de donkere maanden van het jaar. 

In Maassluis ligt de aandacht vooral bij het voorkomen van inbraken in woningen. Er worden flyers met preventietips uitgedeeld, ook social media wordt hier voor ingezet. Tussen november tot maart, de donkere maanden, is er namelijk een stijging te zien in het aantal inbraken in woningen en bedrijfspanden. 

Het donkere dagen offensief is in Maassluis een gezamenlijk initiatief van gemeente, politie, buurtpreventie en ROC Mondriaan.Gerelateerd