VSP Maassluis: Drugswoning Ververij weer bewoond?

03-09-2019 112 Redactie

Foto: Handhaving Maassluis

MAASSLUIS – Is het woonhuis aan de Ververij dat half juni op last van de burgemeester werd gesloten op verdenking van handel in verdovende middelen en wapenbezit, weer bewoond? Dat is één van de schriftelijke vragen van VSP Maassluis aan het college van burgemeester en wethouders.

De politie deed in juni een inval in de woning aan de Ververij na klachten dat er vanuit de woning gedeald zou worden. Bij het onderzoek in de woning werd onder andere verdovende middelen en enkele wapens gevonden. Drie verdachten werden aangehouden en op last van burgemeester Edo Haan werd de woning gesloten. De bewoners mogen niet terugkeren naar de woning.

,,Via bewoners komt nu het bericht tot ons dat betrokken bewoner(s) weer terug is en de woning dus weer is vrijgegeven,’’ schrijft VSP Maassluis. ,,Klopt het dat het pand inmiddels weer wordt bewoond van wie de burgemeester heeft gemeld dat ze er niet zouden terugkeren?’’ De bewoners hebben de sleutel teruggekregen, meldde een woordvoerder echter eind augustus aan WOS, om de eigendommen uit de woning te halen en de woning op te leveren.

VSP Maassluis wil verder van het college weten waarom er over een mogelijke terugkeer van de bewoner(s) geen contact is geweest met omwonenden en vraagt het college op korte termijn met de betrokkenen aan het gesprek aan te gaan.
Gerelateerd