Categorieën

Service

Woninginbrekers Maassluis behoren tot nieuwe groep

Woninginbrekers Maassluis behoren tot nieuwe groep
112

Woninginbrekers Maassluis behoren tot nieuwe groep

  • Maurice Verschuur
  • 05-03-2015
  • 112
Woninginbrekers Maassluis behoren tot nieuwe groep

MAASSLUIS - De personen die de laatste tijd verantwoordelijk zijn voor de woninginbraken in Maassluis behoren tot een nieuwe dadergroep, met daarin ook mensen die van buiten de gemeentegrens komen. De politie had de afgelopen maanden een groep in kaart gebracht, maar met de komst van de nieuwe moest de politie weer van voorafgaan beginnen. Daarom is het lastig om de daders te pakken.

Dit zei René schouten, wijkteamchef van de politie Maassluis dinsdagavond tijdens een thema-avond van de gemeenteraad. Hier werden raadsleden geïnformeerd over de stand van zaken bij de politie en de brandweer.

Met name de Molenwijk en de Drevenbuurt waren eind vorig jaar en begin dit jaar de dupe van woninginbraken. De laatste paar weken is er een afname in de hoeveelheid inbraken. Volgens de wijkteamchef is er nu wel een verplaatsing naar de Componistenwijk, de Vogelbuurt en het oosten van Maassluis. Door deze verspreiding is er volgens de wijkteamchef geen peil op na te trekken. Daarnaast is het moeilijk om de daders op te sporen. Er wordt bewijsmateriaal verzameld, zoals DNA-sporen en vingerafdrukken, maar het blijf een ingewikkeld proces. Het beste is nog altijd om de daders op heterdaad te betrappen. Bij verdachte situaties moet men daarom ook direct 112 bellen.