Zes jongeren opgepakt voor reeks misdrijven in Maassluis

19-06-2015 112 Redactie

MAASSLUIS - De politie heeft zes jongeren aangehouden die onder meer worden verdacht van diefstallen en straatroven in Maassluis. Het gaat om vijf jongens van vijftien en zestien jaar oud, en een zestienjarig meisje uit Maassluis en omgeving.

Ze worden in wisselende samenstelling verdacht van een reeks uiteenlopende feiten, waaronder openlijke geweldpleging, mishandeling, straatroof, winkeldiefstallen en inbraken. Een van de vijftienjarigen wordt ook verdacht van het in bezit hebben van een nepvuurwapen.

De politie hield de verdachten de afgelopen week aan nadat de recherche veel tijd had gestopt in het onderzoek. De politie denkt met de aanhouding van deze verdachten verschillende misdrijven en aanzienlijke overlast in Maassluis te hebben opgelost.

Drie jongens zijn vanmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die heeft twee van hen voor veertien dagen in bewaring gesteld, de andere is onder voorwaarden op vrij voeten gesteld. De andere drie verdachten werden al eerder in afwachting van verder onderzoek heengezonden.Gerelateerd