Donderdag 17 november

17-11-2016 Agenda Redactie

MAASSLUIS - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Maassluisse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@maassluis24.nl.

Handwerken in De Tweemaster


MAASSLUIS - Handwerken is hipper dan ooit! Liefhebber van breien, haken of borduren? Dan nodigen Argos Zoggroep en Granny’s Finest u van harte uit om deel te nemen aan een van de wekelijkse handwerkclubs. De handwerkclub start om 14.00 uur en vindt plaats in De Tweemaster aan het Vondelpark 2.

Historische avond ‘De laatste reis van de Ping An’ door Peter Smit.


MAASSLUIS – Maassluizer Peter Smit neemt je donderdagavond 17 november mee naar de ‘laatste reis van de Ping An’. In november 1965 strandde het schip op het strand van Ter Heijde. Razendsnel verspreidt zich het nieuws over de stranding. Al in het eerste weekend komen er ruim 100.000 ‘ramptoeristen’ op af. Gemeentearchivaris Peter Smit neemt je tijdens de Historische Avond in de Koningshof mee naar deze gebeurtenis en laat zien waarom men uiteindelijk heeft besloten om de Ping An te slopen. De Historische avond vindt plaats in de zaal ‘Lepelaar’ van Theater Koningshof aan de Uiverlaan 20. De zaal gaat open om 19.30 uur en de toegang is voor iedereen gratis.

Gerelateerd
Reacties