Donderdag 24 november

24-11-2016 Agenda Redactie

MAASSLUIS - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Maassluise clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@maassluis24.nl.


Lezing over restauratie door Zoltan Varro


MAASSLUIS - Restaurateur Zoltan Varro verzorgd vanavond een lezing over restaureren. Zoltan Varro is in zijn geboorteland Hongarije afgestudeerd als architectonisch beeldhouwer. Zijn specialiteiten zijn stucwerkornamenten, beeldhouwwerken restaureren en creëren en terrazzo. In heel Nederland krijgen monumenten door zijn expertise en vakmanschap hun oude glorie terug. Aan de hand van beeldmateriaal, monsters en een bevlogen verhaal presenteert hij prachtige werken uit diverse disciplines. Zie ook www.varro-restauratie.nl. De lezing wordt gehouden in Het Witte Kerkje, Constantijn Huygensstraat 1, aanvang 20.00 uur. De toegang is gratis.


Lezing over geschiedenis Sinterklaasviering


MAASSLUIS - Het pop-up Sinterklaasmuseum in Maassluis organiseert donderdagvaond 24 november een lezing over de geschiedenis van de Sinterklaasviering. Sinterklaasdeskundige Frits Booy gaat deze avond in op de geschiedenis van de Sinterklaasviering in het algemeen. Historicus Eelco Kramer geeft zijn visie op de vraag hoe en in welke mate historische kennis over de herkomst van Zwarte Piet een bijdrage kan leveren aan het hedendaagse Pietendebat. De historicus is één van de samenstellers van de tentoonstelling 'Wie komt er alle jaren?' in het Sinthuis. De lezing vindt om 20.00 uur plaats in de bovenzaal van Grand Café de Waker aan de Markt 6. De entree is gratis.


Informatieavond Hoekse Lijn


MAASSLUIS - Het projectbureau Hoekse Lijn organiseert op donderdag 24 november een informatieavond over de ombouw van de Hoekse Lijn tot metro. De bestaande stations Maassluis en Maassluis West worden omgebouw tot metrostation. In de burgemeesterswijk komt het nieuwe station Maassluis Steendijkpolder. Vanaf 1 april rijden er geen treinen meer tussen Schiedam Centrum en Hoek van Holland en vanaf september 2017 gaat de Metro rijden. De RET verzorgt in de tussenliggende periode voor vervangend busvervoer. Reizigers hebben vanaf dat moment RET Reisproducten nodig. De informatieavond duurt van 19.00 uur tot 21.00 uur en is een inloopavond. Dat betekent dat bezoekers zelf kunnen bepalen wanneer zij langskomen. De avond vindt plaats in de Burgerzaal van het Stadhuis aan de Koningshoek.


Handwerken in De Tweemaster


MAASSLUIS - Handwerken is hipper dan ooit! Liefhebber van breien, haken of borduren? Dan nodigen Argos Zoggroep en Granny’s Finest u van harte uit om deel te nemen aan een van de wekelijkse handwerkclubs. De handwerkclub start om 14.00 uur en vindt plaats in De Tweemaster aan het Vondelpark 2. 

Gerelateerd
Reacties