Woensdag 23 november

23-11-2016 Agenda Redactie

MAASSLUIS - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Maassluise clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@maassluis24.nl.


Expositie Douanehuisje


MAASSLUIS - Maassluise kunstenaars Hans en Manja Korving exposeren de gehele maand november hun glaskunst in het Douanehuisje. Manja en Hans hebben zich gespecialiseerd in glasfusen. Dit is het samensmelten van verschillende stukken glas in een oven bij een temperatuur tussen de 700 en 800 graden. Tijdens de openingstijdens worden demonstraties gegeven. Kinderen vanaf 10 jaar kunnen gratis zelf proberen op een vlam glasdraden te trekken of een kraal van glas te maken. De openingstijden zijn zaterdag, zondag en woensdag van 14.00 uur tot 17.00 uur. Vanwege de intocht van Sinterklaas is het Douanehuisje op zaterdag 12 november al om 10.00 uur geopend. Het Douanehuisje is te vinden aan de Govert van Wijnkade 52.


Klaphuysverhalen


MAASSLUIS – Elke woensdagmiddag komt een groep van Sluizers bij elkaar om meningen uit te wisselen over het heden en verleden van Maassluis. Het bespreken van historische zaken wordt afgewisseld met het vertonen van een film/dvd en foto’s van allerlei onderwerpen. Meeklappen? Dat kan! Het Klaphuys is elke woensdag geopend van 13.45 uur tot 16.00 uur en is gehuisvest bij de Kunst en Cultuur Academie aan de IJsvogelstraat 2. Koffie en thee zijn tegen een kleine vergoeding verkrijgbaar en de toegang is gratis.

Gerelateerd
Reacties